Appartement Kopen Marbella - Makelaardij

Gepubliceerd aug. 24, 22
7 min read

Vastgoed In Marbella – Uw Makelaar

Ga je permanent in Spanje wonen dan kies je waarschijnlijk voor andere voorzieningen dan wanneer je een tweede woning koopt die misschien alleen in de zomer bewoond zal worden. Sommige urbanisaties in de kustgebieden zijn in de winter praktisch onbewoond en er zijn appartementen complexen waar soms slechts 2 of 3 appartementen bewoond zijn.

Ook is het van belang om na te gaan hoe in deze appartementen de energie betaald wordt. Is dit per appartement geregeld of betaalt men voor het hele gebouw bepaalde lasten. Wanneer je door Spanje rijdt dan zie je vaak losse grondstukken te koop staan of vervallen huizen. Dit kan te maken hebben met het feit dat er nog hypotheekschulden op de woning of de grond rusten ofwel dat er nog ergens verborgen eigenaren aanwezig zijn.

Marbella En Omgeving - Huis Kopen In Zuid-spanje

Dit is erg belangrijk want als het wordt nagelaten dan kan het zijn dat je met de koop ook de schulden van de vorige eigenaar koopt. Begin jaren 90 is er in Spanje veel illegaal gebouwd. Wanneer men illegaal gebouwd heeft dan krijgt men problemen met het verkrijgen van de escritura.

De escritura wordt over het algemeen pas afgegeven nadat de woning is opgeleverd. Daarnaast dient men een Licencia de Primera Ocupación (woonvergunning) te verkrijgen. Er zijn gevallen bekend waarbij zelfs woningen moesten worden afgebroken en mensen hun geld kwijt zijn geraakt omdat de bouw illegaal was. Het is dus van groot belang dat deze zaken goed vooraf worden onderzocht.

Marbella Appartement

De infrastructuur kan dan plotseling veranderen door bijvoorbeeld. de aanleg van wegen. De dient op de hoogte te zijn van de bestemmingsplannen van de gemeente. Bezoek zelf ook het "ayuntamiento"ofwel gemeentehuis en vraag naar de bestemmingsplannen. Misschien is dit wel de belangrijkste vraag. Marbella Penthouses Te Koop. Soms kan het vertrouwd zijn om met de plaatselijke bouwondernemer in zee te gaan, zodat ook later als er gebreken aan de woning zijn deze gemakkelijker kunnen worden opgelost (Huizen en Appartementen te koop - Marbella).

Het is heel handig om te kiezen voor een Nederlandse ondernemer. Het taalprobleem speelt dan geen rol en je kunt informeren naar de al bestaande projecten - Luxe Appartementen te koop in Marbella. Een goede ondernemer kan je in contact brengen met bestaande klanten die je vaak graag hun eigen ervaringen willen laten delen. Ook kan deze de bankgarantie voor je regelen waardoor je minder risico loopt.

Penthouses Te Koop Marbella, Málaga, Spanje

Appartement Te Koop Puertos, MarbellaAppartement Te Koop - Marbella

Vaak vinden nieuwe bewoners het leuk om hun ervaringen te delen - Penthouse te koop marbella. Tevens kan men een indruk te krijgen hoe de urbanisatie eruit zal gaan zien. Vraag naar het percentage reeds verkochte woningen Er zijn voorbeelden te geven van projecten waarbij slechts een paar huizen zijn verkocht en bewoond en mensen, ook in 2020, al jarenlang zonder de nodige voorzieningen wonen.

Appartementen Aan Het Strand Te Koop In MarbellaHuis Kopen In Marbella - Spaanse Droomhuizen

De Spaanse Staat is nogal eens negatief in het nieuws gekomen door slechte ervaringen met bouwprojecten. Echter wanneer men bankgarantie heeft verkregen dan krijgt men ook daadwerkelijk zijn geld terug als de bouw stopt. De bouwondernemer is verplicht bankgarantie te regelen en je de benodigde papieren hieromtrent te tonen. Het verkrijgen van een hypotheek op een Spaanse woning is over het algemeen mogelijk tot een percentage van 75%.

Appartement Te Koop - Marbella

Ook hierin kan een makelaar en een Gestor adviseren. Nadat in Spanje de bouwcrisis een feit werd zijn er veel banken die met onverkoopbare woningen zijn blijven zitten. De banken bieden deze woningen te koop aan en hier is dan ook wel een hypotheek op te krijgen - Huis kopen in Marbella? Wij helpen u graag. Ook zijn er projecten waar woningen compleet zijn afgebouwd maar die nog nimmer verkocht of bewoond zijn geweest - Fantastisch duplex penthouse te koop in Marbella.

Je gaat starten met het aanvragen van een N.I.E. Marbella penthouse kopen. Nummer en het openen van een Spaanse bankrekening. Wanneer het koopcontract is getekend dan wordt in het algemeen een aanbetaling verlangd. Deze is afhankelijk van de koopprijs. Daarna worden de betalingen gedaan in de diverse stadia van de bouw, hetgeen te vergelijken is met bouwen in Nederland.

Appartement Kopen Marbella - #1 Voor De Costa Del Sol

In dit artikel deel ik vier fouten die veel gemaakt worden door buitenlanders die een (vakantie)woning kopen in Spanje. Ik wil je graag behoeden voor deze fouten door in dit artikel te benadrukken waar je op moet letten tijdens de aankoop van een Spaanse woning (Eerstelijn strand woningen te koop in Marbella en omgeving). En natuurlijk hoe je deze fouten kunt voorkomen en/of kunt oplossen. Appartement kopen Marbella - #1 voor de Costa del Sol.

Hier zijn verschillende redenen voor: : Soms kan de verkoper bij de verkoop van zijn huis de escritura publica * niet aantonen (Goedkope appartementen in Marbella). In andere woorden houdt dit in dat het onroerend goed niet geregistreerd is en de eigenaar niet bekend. Dit kan verschillende redenen hebben, zoals het geheimhouden van onroerendgoedbezit voor derden, het huis is stilzwijgend overgegaan op familie, of al meerdere keren doorverkocht zonder dat het onroerend goed is geregistreerd.

Fantastisch Duplex Penthouse Te Koop In Marbella

* Een escritura is een eigendomsakte. De verschillende soorten escrituras en andere belangrijke Spaanse begrippen die je terug zal horen komen bij de aankoop van een huis leg ik uit in een volgend artikel. Goedkope appartementen in Marbella. Toch kun je zelf juridisch eigenaar worden van niet geregistreerd onroerend goed met de 205 procedure.

Ook is het belangrijk om zeker te zijn dat de eigenaar de grond zonder hypotheken of schulden kan opleveren. Anders ben jij als koper als eerste aansprakelijk voor de schulden, leningen en hypotheken van de vorige eigenaar. Daarom is het belangrijk om vooraf te laten onderzoeken door een juridisch adviseur of er nog schulden resten op de woning.

Makelaar Marbella

Wanneer je zelf de grond op jouw naam laat registreren in het registro de propiedad heb je de minste kans op problemen. Dan pas heeft de woning werking tegen derden. Regel dit zo snel mogelijk na het tekenen van de notariële akte. Een Spaanse notaris kan een vrijwaringsclausule opnemen in de eigendomsakte, wat inhoudt dat hij tot een bepaalde hoogte aansprakelijk is.

Daarom is het verstandig om een eigen Nederlandse tussenpersoon in te schakelen die het koopproces begeleidt en onafhankelijk onderzoek voor je doet. Een ander groot verschil tussen Nederland en Spanje is dat een huis in Spanje vaak bij meerdere makelaars in de verkoop staat. Daarom kunnen per makelaar prijsverschillen ontstaan.

Huis Kopen In Marbella

Kijk daarom goed rond en vergelijk de prijzen. Zo kan het dus ook gebeuren dat u terwijl u een aanbetaling doet aan de ene makelaar, de andere makelaar hetzelfde huis net heeft verkocht aan iemand anders - Marbella appartement kopen. Kijk daarom uit met aanbetalingen of laat schriftelijk vaststellen dat de je de aanbetaling terugkrijgt wanneer een andere makelaar het huis verkoopt aan iemand anders.

Huis Kopen Marbella, Genieten Aan De Costa Del SolWoningen En Onroerend Goed Te Koop

Daarom wordt flink aangeraden om een Nederlandse tussenpersoon te laten ondersteunen of simpelweg voor een Nederlandse makelaar te kiezen die bijvoorbeeld samenwerkt met Spaanse makelaars, zodat misverstanden vanwege de taal voorkomen kunnen worden. Google altijd eerst even naar recensies of vraag je netwerk naar ervaringen. Appartementen, duplexen en penthouses te koop in Marbella. Doe altijd goed onderzoek naar de omgeving waarin het huis staat: hoe ver is het ziekenhuis, is het dorp ook bewoond buiten het zomerseizoen, is er veel criminaliteit, wordt het dorp goed onderhouden door de gemeente en hoe is de infrastructuur? Dit en nog veel meer belangrijke punten om op te letten wanneer je de omgeving verkent kun je vinden op deze checklist.

Woningen En Onroerend Goed Te Koop

Appartementen Aan Het Strand Te Koop In MarbellaEen Appartement Kopen In Marbella


Denk aan makelaars, notarissen, mensen die je kunnen helpen bij zaken zoals elektra, water, internetverbinding, verzekeringen, zorg, etc. Een Nederlands sprekende tussenpersoon met alle bovengenoemde connecties is al voldoende. (Marbella Penthouses Te Koop).

Navigation

Home

Latest Posts

Wonen In Het Buitenland - Nederlands Inkomen

Published Nov 12, 22
6 min read

Lange Termijn Huis Huren

Published Nov 11, 22
6 min read

Nu Te Huur

Published Nov 10, 22
5 min read